Сред боксьорите, които го вдъхновяват, е Ивендър Холифийлд

Тервел Пулев е трикратен европейски медалист и бронзов медалист от Олимпиадата в Лондон през 2012. спечели Интернационалната титла в полутежка категория на Световната Боксова Асоциация при професионалистите. Наскоро загуби за първи път в професионалната си кариера в полутежка категория срещу Сергей Ковальов.

Според него е играл срещу легенда и въпреки загубата е извлякъл позитиви. "Не си гледам мачовете, слушам треньора. Повече от година не бях излизал на ринга заради пандемията, но мачът с Ковальов беше точното предложение", казва Пулев.

Сред боксьорите, които го вдъхновяват, е Ивендър Холифийлд. "Безизходицата на ринга те учи да си по-подготвен", смята той. Относно включването на братята Кличко в отбраната на Украйна той коментира, че би постъпил по същия начин, ако България е в опасност. По думите му трябва да има задължителна казарма и наборна армия.

Напоследък той често посещава училища и се среща с децата, провежда им и открити уроци. А най-честият въпрос е колко пари получава. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.