В нея живее 90-годишен мъж

Тир се вряза в къща в монтанското село Доктор Йосифово. Инцидентът е станал на мокър участък. Сградата е частично разрушена. В нея живее 90-годишен мъж, който по чудо не е пострадал.

Шофьорът на тира е откаран в монтанската болница. На място са екипи на полицията и „Гражданска защита”.

„Аз бях в вътре и помислих, че гръм падна отгоре. Погледнах и вместо градината си - виждам тир отвън. Отворих вратата - терасата е няма, другата стена избита. Някой говори нещо и му казвам, че не мога да му помогна, защото съм на 90 години“, разказа собственикът на къщата Константин Коцев. 

„Колко жертви, трябва да има и колко къщи, трябва да са съборени, за да се спре това движение“, попита една от жителките на селото. 

„На това място са станали най-малко 6 катастрофи с коли. Иначе, колко са влизали в двора си нямате представа”, каза още Константин. 

Пътят през селото е третокласен, но изключително натоварен заради 

тежкотоварен трафик от и за “Дунав мост” 2 и Видин. Местните многократно настоявали да се ограничи преминаването на тировете.

„Това вече е ежедневие, въпреки нашите усилия с колегите от съседните села, подписки, стачки - ефектът е нулев, резултат никакъв и тировете са постоянно“, каза кметът на селото Огнян Митов.

 

 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.