Катастрофите в Доктор Йосифово се оказват ежедневие

Тир се вряза в къща в монтанско село в понеделник. 90-годишен мъж оцеля по чудо, след като е бил вътре, когато камионът разбил дома му. Катастрофите в Доктор Йосифово се оказват ежедневие. Местните хора обаче се оказват безсилни да спрат тежкотоварния трафик.

„Бях в другата стая. Помислих, че падна гръм. Видях, че градината я няма - а на нейното място - тир. Отворих вратата - и терасата я няма”, разказа Константин, чиято къща беше засегната.

Тир се заби в къща в Монтанско (ВИДЕО+СНИМКИ)

Жителка на същото село посочи, че в нейната къща са влизали два тира. Тя разясни, че са организирали множество инициативи и подписки за ограничаване не тежкотоварния трафик по третокласния път от и за „Дунав мост 2”.  

 

Кметът на Доктор Йосифово Огнян Митов посочи, че резултат след подадените десетки сигнали и подписка няма. „Във всички отговори, които получаваме, се казва, че очакват финансиране за поставяне на вертикална маркировка. Ако е толкова скъпо да поставят няколко знака, да събираме капачки тогава”, посочи той.

Кметът на съседното населено място - Студено буче, посочи, че няма официален отговор от институциите. От медиите научавали, че до края на юни ще бъде спрян тежкотоварният трафик през Доктор Йосифово и Студено буче.

Камионът, който се вряза в къщата на 90-годишния мъж, предстои да бъде изтеглен.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.