Улиците се превърнаха в реки, а силните пориви на вятъра събориха клони

Мощна буря премина през Русе вчера. Силни ветрове, проливен дъжд и градушка удариха града.

Улиците се превърнаха в реки, а силните пориви на вятъра събориха клони. Вятърът е бил толкова силен, че чадъри на заведения са прелетели през междублоково пространство.

Големите улици са разчистени, продължава преместването на паднали дървета от по-малките пресечки и междублоковите пространства. Наводнени са обществени сгради, а покриви бяха отнесени. Протекла е и Художествената галерия. Част от покривите на Регионалната библиотека. и онкологичната болница са разрушени. 

Порой, градушка и ураганен вятър причиниха щети в Русе (ВИДЕО+СНИМКИ)

Според д-р Кожухаров опасност за пациентите няма, защото щетите са в административната част. "Вчера имаше опасност да паднат ламарините, които се бяха огънали под напора на вятъра. Бригада махна нестабилната конструкция и сложи найлон за оранжерия. Щом от едната страна има разрушения смятам, че сградата вече е опасна", посочи той. 

 

 

По думите му в старата сграда на окръжната болница има помещения, които могат да се ползват за административна работа след саниране. "Кметът каза, че всичките ни разходи за належащ ремонт ще бъдат покрити, но по-сериозен ремонт се съмнявам, че има смисъл да се прави на тази сграда", коментира лекарят. 

Повече по темата вижте във видеата.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.