Той действал на територията на полицията от дълго време

Задържаха измамник, вземал пари за по-бързи услуги в двора на столичния КАТ. Той обикалял плаца и представяйки се пред чакащите граждани за служител на отдел „Пътна полиция“, обещавал различни административни услуги да бъдат извършени по-бързо срещу определена сума пари.

„Гневен гражданин ни информира за корупция, която се случва на територията на „Пътна полиция” в зоната за регистрация на автомобилите. Потърпевшият ми каза, че е дошъл да си подмени талона, срещнал е мнимия полицай в цивилни дрехи, който му е предложил да подмени талона му по най-бързия начин. Поискал му е 100 лв.”, обясни началникът на „Пътна полиция” към СДВР Тенчо Тенев.

И го предупредил, че за тази услуга се чакало много. 

"В хода на разговора му е казал, че за тази услуга се чака между 3 и 4 часа. Таксата за двата талона е 24 лева и е преценил, че няма да плаща 100 лева.  Веднага е сигнализирал г-н Тенев и мъжът е задържан веднага", заяви Георги Митев, началник в „Пътна полиция”.

Според шефа на КАТ Тенчо Тенев задържаният от години се е занимавал с регистрация и пререгистрация на автомобили. И той, и баща му гравитирали около КАТ. "Причакват се хора, които искат да си регистрират колите. Хора от провинцията, които не са наясно по какъв начин", посочва Тенев. 

 

 

Мъжът се занимавал с регистрация и пререгистрация на автомобили. „Фамилията му предлага смяна на регистрационни талони, книжки. Има сайт - частен КАТ, в който предлагат и обжалване на наказателни постановления, което при нас е недопустимо. Те имат офис и извършват такива услуги”, обясни още Тенев.

Около 20-25 души се занимават с подобно изнудване на гражданите на територията на столичния КАТ, обясни Тенев. Началникът на „Пътна полиция” подчерта, че ще има уволнени служители от регистрация, защото записи от камери показват цяла верига.

От прокуратурата заявиха за NOVA, че по случая тече проверка. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.