Местните хора настояват трафикът от тежкотоварни автомобили да бъде спрян

Тирът, който в понеделник се вряза в къща в монтанското село Д-р Йосифово, още не е вдигнат. Местните хора настояват, трафикът от тежкотоварни автомобили, които пътуват към „Дунав мост” 2  да бъде спрян. В противен случай готвят блокада с жива верига.

Само за секунди 90-годишният Константин Коцев остава без половината си къща. Тирът спрял точно пред вратата му. Въпреки пукнатините и липсата на стени от силния удар, възрастният човек отказва да се напусне бащиния си дом.

Тир се вряза в къща в Монтанско: Ще бъде ли обезопасена опасната отсечка

Пътят през близките села е третокласен, но предпочитан от шофьорите на тежкотоварни автомобили.

„Моята къща е буквално на улицата и като легна вечер не знам дали някой тир няма да ме повлече”, сподели Стоянка, жител на село Студено буче.

Местните от засегнатите села са правили няколко подписки, за да се спре трафика на камионите, но без резултат.

„Интересното е, че във всички отговори се казва, че се очаква финансиране за поставяне на вертикалната маркировка”, заяви кметът на село Д-р Йосифово Огнян Митов.

„Очакваме другата седмица да започне поставянето на нови знаци и постоянно ограничаване на движението на тежкотоварни превозни средства”, обясни Гроздан Караджов, министър на регионалното развитие и благоустройството.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.