Напрежение е възникнало заради актуализацията на бюджета

Министрите от „Има такъв народ” Гроздан Караджов, Теодора Генчовска и Радостин Василев напуснаха правителственото заседание. Министърът на енергетиката Александър Николов не е присъствал и е бил представляван от негов заместник.

По неофициална информация спор за това как точно да се случи актуализацията на бюджета и да има повече пари за ведомствата е причината за тяхното излизане от заседанието.

 

 

NOVA успя да разговаря с депутати от „Има такъв народ” в Народното събрание, които заявиха, че няма да има разговори на парламентарната група с техните министри. Въпросът обаче ще бъде повдигнат на Коалиционния съвет тази вечер.

Народни представители от партията на Слави Трифонов също потвърдиха, че до напрежението в Министерския съвет се е стигнало заради бюджета, защото в последния момент им е бил представен нов вариант за актуализацията, а не обсъдената на Експертния съвет във вторник.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.