"Ако някой нарушава коалиционното споразумение", то не сме ние, заяви той

Любомир Каримански от „Има такъв народ” коментира решението на министрите от партията да му да напуснат заседанието на Министерския съвет днес, на което се гледаше актуализацията на бюджета. Според него нищо тяхно не е било одобрено.

„Сигналът е, че първо на коалиционно ниво трябва да бъдат решени нещата и тогава да бъдат вкарвани в отделните ведомства. В Министерския съвет, когато се взимат решения - първо трябва коалиционно да сме убедени в тях”, посочи той.

„Вчера много ясно си казахме, че трябва да бъдат спазени всички уговорки и обещания във връзка с МРРБ, с индексацията към строителите и към всички онези, които реално си изпълняват поръчките. Това сме казали - нищо повече. В същото време МВнР също имаше едно искане за командировките зад граница и за възнагражденията, където са едни от най-ниските”, каза още депутатът.

Според Каримански се чака така нареченото ефективно управление в правителството да оценява всички тези документи. „Не знам дали има капацитета да ги оцени”, добави депутатът от партията на Слави Трифонов.

Той обясни, че ИТН спазва стриктно коалиционното споразумение. „Ако то се нарушава от някого, то това не сме ние в момента”, отбеляза депутатът и допълни, че ще бъдат търпеливи, за да защитят всичко, записано в него. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.