„Тази коалиция беше съставена от партии, които са много различни по своята същност", каза вицепремиерът

„Тази коалиция беше съставена от партии, които са много различни по своята същност - и като разбиране за икономика, и като разбиране за социална политика, и като разбиране за най-добрия начин за това България да се интегрира на международната сцена. Но имаше едно разбиране в основата на формирането й – че ще се сложи край на кражбите и парите на българите ще бъдат разходвани прозрачно и законосъобразно”. Това заяви вицепремиерът и финансов министър Асен Василев по време на пресконференция на „Продължаваме Промяната”. Тя се проведе минути, след като лидерът на „Има такъв народ” Слави Трифонов обяви, че министрите му напускат кабинета и „слага край на тази коалиция и тази агония”.

Трифонов: Слагам край на тази коалиция и на тази агония

„В различни интервюта са ме питали къде е червената линия на „Продължаваме Промяната” и ние ясно сме заявявали, че тя е да не допуснем кражби. Днес сме тук точно заради тази червена линия”, каза още Василев. „Може да имаме различия какво е най-добре да се направи или как е най-добре да се подпомогнат фирмите и гражданите и за това как е най-целесъобразно да се разходва ресурсът, но не може да имаме различия по това, че не трябва да се допускат кражби и трябва да се упражнява ефективен контрол за всеки лев държавна пара”, категоричен бе вицепремиерът.

ВСИЧКО ЗА КРИЗАТА В КОАЛИЦИЯТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.