Съпредседателят на „Демократична България" коментира изявлението на лидера на ИТН Слави Трифонов

„За съжаление, човек може да си представи, че по този начин ще си намали собствената агония от участие в една сложна коалиция и съм сигурен, че всеки от нас си казва: "Кога ще свърши това!" Но това не предлага абсолютно никаква перспектива за страната. Въпросът е с такова действие не причиняваме ли още повече агония на страната?" Така съпредседателят на „Демократична България" Христо Иванов коментира изявлението на Слави Трифонов, с което той обяви излизането на ИТН от управляващата коалиция.

Трифонов: Слагам край на тази коалиция и на тази агония

"Г-н Трифонов не даде път напред за това какво се случва с управлението на страната оттук нататък. Четвърти избори за по-малко от 12 или 13  месеца -  това ли е решението на агонията?", попита Иванов.

„Нас от ДБ не ни е страх от избори. Не ни е страх да излезем и ние в опозиция. Въпросът е, пак искам да попитам – какво предлагаме на страната оттук нататък”, допълни той.

Иванов изрази надежда  довечера да има среща на коалиционните партньори и да проведат разговор какво бъдеще залагат за управлението на страната. „Не за този кабинет, а за управлението на Република България. Това е отговорното поведение, ние за това ще настояваме оттук нататък. Ще обсъдим всички възможни варианти”, подчерта Христо Иванов.

Още гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.