Лидерът на „Възраждане” постави условия за подкрепа към правителството в пост във Facebook

„Естествено, че ще подкрепим вот на недоверие. Това правителство е вредно за България”. Така лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов коментира трусовете в коалицията.

На въпрос има ли вероятност политическата му формация да се окаже в ролята на „златния пръст” той отговори: „Любим въпрос. Отново за шест месеца за втри път пак ми го задавате. И пак  ще се наложи да ви отговоря по същия начин, по който отговорих преди шест месеца и както ви отговорих току-що. Ние имаме принципи. Имаме програма, имаме платформа, които нямаме намерение да променяме. Не, при нас принципите са едни и те са много простички. Българският национален интерес е в центъра на нашата координатна система. Който иска да работи с нас – ще спазва нашата платформа и нашата програма”.

В личния си профил във Facebook Костадинов посочи, че партията му е била попитана дали ще се включи в управлението на мястото на ИТН. 

"Правителството е на път да падне. Веднага бяхме запитани дали ще се включим в управлението на мястото на ИТН", написа той. 

"Пет са условията, които ние поставяме в самото начало на каквито и да било разговори и нямаме проблем да седнем и да разговаряме за бъдещето на България с всяка една политическа организация. 1. Изтегляне на плана за въвеждане на еврото и поемане на твърд политически ангажимент, че никога българският лев няма да бъде заменен от друга валута в България. 2. Прекратяване на договора за предоставяне на военни бази на САЩ в България. 3. Задействане на процедура за съставяне на широк преговорен екип, включващ представители на всички политически сили в страната, за предоговаряне членството на България в Европейския съюз. 4. Насрочване на референдум за членството на България в НАТО. 5. Незабавно вдигане на санкциите срещу Русия", заявява той в социалната мрежа.