Според него със 109 депутати е трудно да се работи в дългосрочен план

„Вероятно това гласуване за смяната на министрите ще мине, защото се случва в едно гласуване - оставката на министрите и избирането на нови министри. Така че, след като ИТН са решили да оттеглят своите министри от кабинета, те трябва да подкрепят на практика и избора на новите министри”. Това коментира в ефира на предаването „Денят на живо” на NOVA NEWS политологът доц. Милен Любенов.

Според него със 109 депутати е трудно да се работи в средносрочен и дългосрочен план, защото правителството е обещало промени, които вече шест месеца не се случват.

„И една от основните причини за това е ИТН, защото ИТН са имали редица резерви по отношение на реформата в правосъдието и в промяната на КПКОНПИ”, посочи политологът.

Трифонов: Слагам край на тази коалиция и на тази агония

Той допусна, че вероятно тактиката на останалите партии ще бъде да изтощи докрай това правителство. „И когато доверието към ПП и към ДБ спадне още, тогава да бъдат предизвикани предсрочни парламентарни избори. Но това няма да се случи през лятото. Вероятно есента можем да очакваме развитие”, прогнозира Любенов.

Всички новини от NOVA NEWS следете на страницата на телевизията във Facebook, както и в канала й във Vbox7.