"Ако става въпрос за пари - това е обикновен пазарлък, който можете да видите на всеки селски пазар", коментира Димитър Аврамов

“Най-голямото предизвикателство пред управляващите сега е да започнат да правят политика, основана на реалности, а не на собствените си мисли и на пожелателната реалност, която е в собствените им глави”. Това заяви в извънредното студио на NOVA политологът Димитър Аврамов.

По думите му Слави Трифонов за последната година е похарчил ужасно много обществена енергия и за последната година от първа политическа сила се е сринал ужасно много. „Това, което прави в момента, е да вкарва в българската външна политика аргументът Северна Македония. Нали разбирате, че сега Скопие като чуват, че българското правителство пада заради позицията си по отношение на РСМ – това практически означава, че Северна Македония се превръща във фактор във вътрешната ни политика. И това е чудовищна глупост, която застрашава националната ни сигурност”.

Според него и Слави Трифонов, и премиерът Кирил Петков трябва да обяснят дали наистина „цялата тази политическа патаклама, която е абсолютно ненужна” е просто за пари в бюджета. „Ако някои партии се карат за това, че искат да вземат повече пари за своя  ресор – а другите не искат да им ги дадат – прощавайте, но тук няма нужда от политически коментар. Това е обикновен пазарлък,който можете да видите на всеки селски пазар”.

Повече гледайте във видеото.