Най-сериозни последствия имаше в София и Благоевград

Наводнения, прелели шахти и паднали дървета след бурята тази вечер в Западна България.

В София наводнения имаше в „Подуяне”, „Орландовци” и пред ИСУЛ.

Дърво падна върху движеща се кола в София. Инцидентът е станал на  бул. „Евлоги и Христо Георгиеви" в посока НДК. В автомобила е имало 2 момичета, които са невредими, научи NOVA. 

Дърво падна върху движеща се кола в София (ВИДЕО+СНИМКИ)

В подлеза на „Подуяне” е имало изгаснали автомобили, съобщават потребители на Facebook.

Видео: Д.Борисов

Общо 6 екипа на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на Столична община са отстранявали паднали клони и дървета в „Орландовци“, затруднения от завиряване на кв.“Орландовци“, ул.“Кукуш“ и бул.“Хр.Ботев“. 

Затруднено беше и движението по трамвайна линия №6 на бул.“Ген. Н. Жеков“.

Паркингът в столичен мол протече. Водата стигаше до глезените, а десетки хора бързаха да стигнат до колите си, за да се насочат към изхода. Протичане имаше и от таваните на горния етаж на търговския център, веднага бяха извикани техници, които да контролират осветлението и да предотвратят късо съединение. 

Част от шахтите в Благоевград се запушиха и започнаха да изригват като гейзери. Което затрудни движението по улиците в града.

Днес в София и още 11 области е обявен жълт код за потенциално опасни валеж.  И за утре предупреждението за потенциална опасност от проливни дъждове остава.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.