"Ще предложим наш кандидат за шеф на антикорупционната комисия", заяви лидерът на "Възраждане"

"Обявихме условия, при които партията ни би участвала в коалиция с настоящото управление. Ако не могат да бъдат изпълнени,отиваме на предсрочни избори.  Защото се оказва, че това, което иска българското общество, не е това, което иска българското Народно събрание. Ние работим за нови избори от първия ден на мандата на това НС”. Това заяви в кулоарите на парламента лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов.

Той коментира и предложението Бойко Рашков да оглави антикорупционната комисия. "Нашата оценка за Бойко Рашков е изключително добра. Но никой не ни е питал за становище по този въпрос. Той е единственият министър в това правителство, който заслужава добра оценка и доверие. Но никой не ни е питал за това и ние имаме наш кандидат, който ще обявим съвсем скоро". 

Според него ни управлява правителство, което върви срещу нагласите на българското общество. Най-доброто и демократичното решение е да отидем на избори като референдум как да се развива българската държава. Ново правителство може да се състави, но това ще удължи агонията". Това заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов за "Твоят ден".

По думите му политическата карта на страната се пренарежда. "Правителството ще поиска вот на доверие. Оцеляването му е въпрос на няколко седмици. Жалко и трагично е да гледаме как управлява на инат. Подаването на оставка е най-достойният ход на Петков", посочи той.

ВСИЧКО ЗА КРИЗАТА В КОАЛИЦИЯТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.