За политолога Страхил Делийски поведението на Петков е абсурдно

"БСП няма никакво желание за предсрочни избори и балансира между официалната прозападна позиция на правителството и проруските настроения на електората си. Предстои да видим какъв тип правителство на малцинството ще видим. Правителството е далеч от падане. Смяната на министрите ще бъде прокарана, както и бюджетът. Властта не само се надява да намери 12 депутата, но и вероятно вече знае кои са - разцепление от ИТН". Това заяви за "Твоят ден" по NOVA NEWS социологът Юлий Павлов.

По думите му ситуацията прилича на "Борисов 2". "Няма как да бъде приета подкрепа от "Възраждане", но от ГЕРБ е възможна. Смисълът на правителството е, че това, което ни чака, е по-лошо - нови избори и влизане на нови партии, като тази на Стефан Янев. А преди това 3-4 месеца ще управлява еднолично Румен Радев. Американците не искат да управлява президент с проруски симпатии", коментира той. 

Според политолога Страхил Делийски, ако властта има конкретна програма, има смисъл от правителство на малцинството. "Ако целта му е да пази живота на изпълнителната власт, това е тежка агония. Не виждам законодателна инициатива. Алтернативата на липса на правителство не е добра, но какво от това, ако има правителство, което нищо не прави", посочи той. 

За него поведението на Петков е абсурдно - обвинения, сърдене, обиди. 

Повече гледайте във видеоматериалите.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.