Той коментира оттеглянето на ИТН от коалицията

На мястото на премиера Кирил Петков от ГЕРБ биха поискали вот на доверие. Това коментира депутатът от партията Тома Биков, след като „Има такъв народ” се оттегли от коалицията. „Ние нямаме доверие на това правителство”, отговори той на въпрос как биха гласували.

„Има два вота на доверие, които ще влязат през следващите дни. Единият е актуализацията на бюджета, другият са евентуалните персонални промени”, каза още Биков. Той беше категоричен, че няма да подкрепят бюджета.

Митева: Избори не са нужни, трябва да опитаме с нов кабинет

Работата на парламента, смята Биков, вече е блокирана. „Това правителство, с този мандат, с този персонален състав очевидно не може да продължи да работи”, отчете още депутатът.

Според Десислава Атанасова правителството се разпада не поради дълбоки идеологически противоречия, а поради взаимни обвинения в корупция и некомпетентност.

„Тези, които дойдоха със заявката за нулева толерантност към корупцията, след шест месеца, а за някои и година в управлението, вече достигнаха до ниво нулева толерантност, дори помежду си”, обяснява тя.

Мирослав Иванов: Разчитаме на 12 гласа на разума, независимо от кои партии

Атанасова посочи, че са станали свидетели на грубо погазване на елементарни етични норми на поведение между политици.

„Това никак не е полезно за обществото. Мнозина от тях говориха за промяна, за различно политическо поведение, демонстрациите, които в последната седмица се правят в пленарната зала и между частите на четворната коалиция - вече тройна, са език на омразата и взаимни обвинения”, отчете Атанасова.

От ГЕРБ са загрижени, че след серия от кризи, вероятно ще настъпи и политическа. „Предстои да се вземат решения и изцяло от правителството. Зависи какъв ще е ходът на този процес”, уточни тя.

ВСИЧКО ЗА КРИЗАТА В КОАЛИЦИЯТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.