Според него има една възложена обществена поръчка на фирма от миналото, а другите са елиминирани съмнително

"Гроздан Караджов не желаеше да одобри плащанията за пътностроителните фирми, защото ще стане клиент на прокуратурата. Затова му беше нужна санкция на НС, защото на нас не може да се търси отговорност. На 6.06. той поиска средства от Асен Василев за допълнителни разходи на АПИ". Това разкри Михал Камбарев, депутат от "Продължаваме Промяната" и председател на Антикорупционната комисия, за "Твоят ден" по NOVA NEWS.

По думите му е трябвало това лято да се ремонтират пътищата на България, защото ставали опасни. "Това не е схема, позволихме на фирмите да продължат да поддържат пътищата до края на лятото. Не можем да искаме допълнителни 3 милиарда в периода на криза и да се поставят условия, че ще напуснат, ако не ги дадем", обясни той. И допълни, че Рашков е безстрашен и би се справил чудесно да управлява КПКОНПИ.

Според него има една възложена обществена поръчка на фирма от миналото. "В поръчката е имало 12 фирми, 10 от които са елиминирани по неясни причини. Останали са две и е останала една. Съмнявам се 10-те фирми да се явяват за пръв път и да бъркат нещо. Продължават да се премахват неудобните", посочи Камбарев.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.