Подчертаха появата на президента с коментар за труса в коалицията едва днес

"Предсрочните избори не са сигурни”. Така коментира развитието на политическата ситуация у нас след излизането на ИТН от четворната коалиция журналистут от „24 часа” Виктор Иванов в ефира на предаването „Твоят ден” на NOVA NEWS. Той обаче отбеляза като знаково появяването на президента с коментар по темата едва днес: „Президентът изостави Слави. На президента също не му се иска да управлява”, посочи Иванов.

Силвия Великова от БНР също не се нае да прогнозира ще се стигне ли до избори, но подчерта, че е почтено да има избори. „Смятам, че се минаха всякакви граници от гледна точка на семейните отношения и кухнята, което означава, че тези хора са се събрали, просто защото имат интерес, а не защото имат желание да управляват и да помогнат на страната”, каза тя.

Найденов: Властта е в тежък нокдаун, върви се към предсрочни избори

Двамата журналисти коментираха предложението на ПП Бойко Рашков да стане шеф на КПКОНПИ, както и Бойко Атанасов да оглави комисията. Дадоха трактовка и на случая със самолета, пробил въздушното пространство на няколко страни от НАТО и кацнал у нас.

„Знаем, че българските МиГ-29 не излитат, защото вали дъжд. Той си каца във Видин, сипва гориво от туби, отива до Търговище и сега полицията издирвала собственика. Това значи, че може всеки да влезе в държавата. Нали си представяте на какво ниво са ВВС? Искам само да припомня, че това са тези герои, които не искат модернизация. Те искат да си летят на МиГ-29 - хората на Румен Радев”, коментира Виктор Иванов.

Според Силвия Великова случаят изглежда много абсурдно. „Тъжна история, но на фона на това, което се случва в България, може би всичко е обяснимо”, каза тя.

Повече може да гледате във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.