Според него е все по-малко вероятно да има различно мнозинство

"За да се случи правителство на малцинството трябва да има плаващо мнозинство по ключовите приоритети. Важно е как се осигурява то - като разчитаме на отлюспени хора или ще поискаме открито подкрепа по няколко приоритета, което предпочитаме от ДБ. Очевидно е, че няма как правителство на малцинството да продължи дълго време". Това заяви за "Офанзива" зам.-председателят на парламентарната група на "Демократична България" Атанас Славов. 

Според него е все по-малко вероятно да има различно мнозинство. "Трябва да се потърси подкрепа да се реализират ключовите приоритети до края на годината. Искаме ясно мнозинство, а не задкулисие. Няма да се бърза с внасянето на оставките на министрите от ИТН", обясни Славов. 

Славов, ДБ: България трябва да откликне и на следващи настоявания за помощ за Украйна

По думите му прокуратурата не е взаимодействала добре с МВР и нито едно от започнатите разследвания не е довършено. "Рашков е безспорен, авторитетен професионалист. Предстоят разговори за председател на КПКОНПИ. Настояваме разследващите инспектори да покриват всички изисквания за независимост и прозрачност. Те ще имат и полицейски функции и ще носят и оръжие", посочи той. И допълни, че е предвидено, ако прокурорът откаже да образува наказателно производство, да има възможност за съдебно обжалване.

Славов разясни, че СРС-тата ще могат да се прилагат и в наказателното производство. "Всички членове на КПКОНПИ трябва да имат юридическо образование, ще бъдат провеждани проверки за почтеност. Защитата на подателите на сигнали също е подобрена", подчерта депутатът.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.