Той показа справка на бюджетите за текущи ремонти на АПИ в последните години

"През 2017 г. е бил 325 млн., 2018 и 2019 г. с ПМС вече стигат до 500 млн. лева. Сега сме гласували 1,2 млрд., има достатъчно много пари. МФ разследва всички договори и другата седмица ще има резултати. Може да се окаже, че голям процент от договорите на АПИ са поръчвани над рамката, а основни ремонти са минавани като текущи. Това значи, че има нарушаване на закона". Това заяви за "Офанзива" зам.-председателят на регионалната комисия в НС Йордан Терзийски от "Продължаваме промяната".  

Той показа справка на бюджетите за текущи ремонти на АПИ в последните години. "Искаме процентът разпределени обществени поръчки на една и съща фирма да стигне 0. Има цивилизационна пропаст между начините, по които комуникират различните лидери - Петков комуникира много добре с коалиционните партньори, Европа и целия свят. От друга страна виждам сърдити лидери, които си седят в сараите, Борисов и Трифонов се карат от социалните мрежи", коментира депутатът. 

Йордан Терзийски: При ГЕРБ са направени обществени поръчки за 710 млн., а възлаганията са за 3,3 млрд. лева

Според него управляващите не се занимава с парламентарна математика. "За нас за много важни три приоритета - актуализацията на бюджета, за да изплатим социалните мерки, Законът за енергетиката, за да осигурим компенсациите и реформата в КПКОНПИ. "Ако някой е против борбата ни с корупцията, да го заяви ясно. "Има такъв народ" не подкрепиха бюджета в регионалната комисия и той не мина. Това е против увеличението на пенсиите и всички антикризисни мерки", смята той.

По думите му ПП ще търси подкрепа около приоритетни политики. "Удряме по финансовите потоци и корупционните чадъри. Затова и отпорът е толкова голям. Министерските постове никога не са били самоцел за един или друг от нас. В коалицията имаме колегиални взаимоотношения. Кой ще бъде министър е дребна тема", посочи Терзийски. И допълни, че Рашков е успешен министър, който е показал воля да се бори с престъпността.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.