"Пътят в този му вид е неизползваем", подчерта регионалният министър, който бе на оглед в района

Вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството в оставка Гроздан Караджов провери разчистването на прохода „Петрохан”. Дейностите по разчистване на републиканския път са в ход, но проходът все още е затворен. 

„На място сме с екипите на АПИ и фирмите, които поддържат тази област. Основната причина за бедствената ситуация е запушване на водосток - преминаване на малка река, която е подкопала пътя. Дефакто става дума за бедствено-аварийно положение. Пътят в този си вид е неизползваем”, категоричен е регионалният министър. И допълни: "Предприемаме действия, за да можем да отворим пътя в максимално кратки срокове, може би още в понеделник".

Караджов не се ангажира с точно време, което ще отнеме възстановяването на щетите. „Но като възстановяване, това, което планираме, за да не се затвори изцяло пътя за дълго време – ще изместим самото платно колкото е възможно по-навътре странично в прохода, за да бъде проходим. След това ще започнат укрепителните дейности. Първо обаче трябва да спрем водата, за да не тече върху пътя”.

В 12:00 часа, заедно с кмета на Вършец Иван Лазаров, вицепремиерът ще обиколи обектите, които са засегнати от наводненията.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.