„Да се обърнат към опозиционните политически сили”, призова той

„Всички участници в политическия живот, които бяха членове на коалицията, да седнат спокойно и да обсъдят приоритетите на държавата, за да постигнат споразумение. Да се обърнат към опозиционните политически сили”. За това призова професор Георги Михайлов от БСП в ефира на предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

По думите му всяка политическа партия трябва да е готова да говори с останалите, когато става дума за прокарване на решения, които искат парламентарен консенсус.

„Понеже чувам емоционални определения, трябва да бъдем много внимателни в оценките си за хората. Така е и в политическия живот. Слави Трифонов се оформи по предпочитанията на народа като политик. Той създаде политическа партия, регистрира я, получи решаващ процент на едни от изборите. Социологическите проучвания показват каква е ролята на неговата партия в момента. Определено не е тази, която беше миналата година”, допълни Михайлов.

Според него най-полезният вариант за държавата е „да бъде съставено управление, което да си постави ясни цели, да може да ги представи на народа и след това на базата на постигнатото да потърси доверието на хората за своето управление”.

„Предстои неясна зима по отношение на цената на енергийните източници. Да се тръгне към разрушаване на политическия живот, ще бъде голяма обида за самите българи. Този, който си позволи да го направи, ще бъде най-губещият в бъдеще”, заключи той.

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА КРИЗАТА В КОАЛИЦИЯТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.