Поредица скандали разтърсиха държавата снощи

Продължава политическата криза в страната след сътресенията и поредицата от скандали, които разтърсиха държавата късно снощи.

„Има такъв народ” официално се разцепи, а доскорошните съпартийци се изправиха един срещу друг с тежки обвинения. Петима депутати и един министър в оставка напуснаха партията на Слави Трифонов. Мотивът им, по думите на Радостин Василев, е, че мафията била влязла в партията и вече нямат доверие към лидера на формацията.

Председателят на парламентарната група Тошко Йорданов обяви, че групата им е подложена на изключителен натиск от мутри. А Слави Трифонов заяви, че ще заведе дела срещу Кирил Петков, Асен Василев и Радостин Василев.

Не закъсня и отговорът на „Продължаваме Промяната”. Премиерът Кирил Петков обяви, че именно хора от ИТН са били причина да се бавят закони и благодари на отцепилите се депутати. Вицепремиерът Асен Василев, от своя страна,  увери, че ако управляващата коалиция не успее да събере мнозинство в парламента, партията е  готова за предсрочни избори.

ВСИЧКО ЗА КРИЗАТА В КОАЛИЦИЯТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.