Той съобщи, че в сряда (15 юни) ще влезе на първо четена в пленарната зала актуализацията на бюджета

"Постове и пари не сме предлагали, това не е в нашия инструментариум. "Продължаваме промяната" търси подкрепа за конкретни законодателни решения, ние не искаме да вземаме депутати, които да се присъединяват към нас".

Това каза пред БНР заместник-председателят на Народното събрание от "Продължаваме промяната" Мирослав Иванов. Така той отговори на обвиненията, че "са купили" депутатите от "Има такъв народ", които напуснаха ПГ на ИТН. 

Мирослав Иванов: Разчитаме на 12 гласа на разума, независимо от кои партии

Поведението на "Продължаваме промяната" не е фокусирано като крайна цел върху оставането ни във властта на всяка цена, категоричен беше той и добави, че не се страхуват от нови избори:

"Важните закони, които трябва да бъдат приети, са актуализацията на Бюджета, за да бъдат приети антиинфлационните мерки, които са заложени в него, измененията в Закона за енергетиката и внесеният преди седмица законопроект за КПКОНПИ. "Продължаваме промяната" и коалиционните ни партньори от "Демократична България" и БСП търсим начин да намерим мнозинство, за да бъдат приети те".

Той съобщи, че в сряда (15 юни) ще влезе на първо четена в пленарната зала актуализацията на бюджета.

ВСИЧКО ЗА КРИЗАТА В КОАЛИЦИЯТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БНР