Стигна се до спречкване между депутати

По време на дебатите по първото четене на актуализацията на бюджета на НЗОК за тази година се стигна до спречкване между депутати. До напрежението доведе изказване на Георги Михайлов от левицата и последвала реплика от Костадин Ангелов от ГЕРБ-СДС.

В защита на Михайлов, но в залата, а не от трибуната, се намеси председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски.

Председателстващият заседанието Кристиан Вигенин апелира към спокойствие и заяви, че нищо в тази зала не се решава на "висок тон". Ситуацията беше овладяна от квесторите, без да се стига до прекъсване на заседанието за почивка.

НА ПЪРВО ЧЕТЕНЕ: Депутатите приеха увеличението на пенсиите и бюджета на НЗОК

Настимир Ананиев от "Продължаваме Промяната" поиска отстраняване за едно заседание - утре, на Маноил Манев от ГЕРБ-СДС, защото бил "изблъскал" депутати, което се виждало на видео, както и за зам.-председателят на парламента  Росица Кирова (ГЕРБ-СДС), защото снимала при спречкването.

„Никой няма да бъде наказан за това, което стана. Ще си направим съответните изводи и ще се опитаме следващите дни да спазваме добрия тон", заяви председателстващият заседанието Кристиан Вигенин.

Актуализацията на бюджета на НЗОК и увеличението на пенсиите все пак бяха приети на първо четене въпреки споровете.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА