Тази сутрин започна мащабна полицейска операция в града

По информация на NOVA полицията издирва Трайчо Василев, по прякор Пиже, във връзка с нападението над полицаи в Самоков. Тази сутрин в 5 часа започна мащабна полицейска операция в града. Причината е осуетен опит за проверка на автомобил от служители на РУ-Самоков и последвало нападение над двама полицаи в сряда вечерта. Единият от тях е с охлузвания по ръката, а другият - със сцепена устна.

Мащабна полицейска операция в Самоков

Припомняме, че през октомври 2015 г. Василев и доведеният му син нападнаха екип на NOVA. Тогава на Василев беше повдигнато обвинение за хулиганство, а доведеният му син беше обвинен за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

Пиже – обвинен в хулиганство (ОБЗОР)

Около 21:30 ч. в сряда полицаи са спрели кола за проверка по подозрения, че в нея се превозват наркотици. Докато извършвали действия, на място спрели други два автомобила и излезлите от тях мъже нападнали униформените, след което се оттеглили заедно с единия от пътувалите в проверяваната кола. Незабавно са предприети оперативно-издирвателни действия от екипи на РУ-Самоков, ОДМВР-София и Жандармерията с цел установяването и задържането на нападателите.

По информация на NOVA в колата е била открита дрога. 

Двама полицаи са нападнати и бити в Самоков

Малко преди 8.00 ч. в четвъртък сутрин в полицейското управление в града влезе директорът на Жандармерията Тодор Гребенаров. 

„При извършване на рутинна проверка на МПС същите спират, след което оказват съпротива и не се подчиняват на полицейските разпореждания. При опит за задържане на извършителите, те са ударили наш колега, който е с лека телесна повреда. Все още не са задържани. При проверка на адресите въпросните хора не са установени. Продължаваме работа”, заяви Борислав Муеров от Главна дирекция „Национална полиция”.

„Чувал съм за Пиже. Имайте предвид, че преди да стана кмет съм бил адвокат и съм се явявал по много такива дела. Той е известен в града от поне 20 години. Ако паметта не ме лъже доскоро беше в затвора и нещата бяха спокойни. Сега, след като излезе, веднага се прояви и държавата веднага трябва да вземе мерки”, каза кметът на Самоков Владимир Георгиев.

В операцията участват полицейски сили от ГДНП, ГДЖСОБТ, СДВР и ОДМВР-София. В рамките ѝ се претърсват адреси и се изяснява самоличността на съпричастни към случая, които по първоначални данни са криминално проявени за наркотици, съобщиха от МВР.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.