"Пътят е един – промяната идва и стъпка по стъпка България ще бъде различна", подчерта премиерът

„Благодаря на Никола Минчев за наистина  добре свършената работа. Той успя да води този парламент по най-диалогичния и професионален начин, по който можеше. Никола Минчев стана жертва на новосформиращата се коалиция между ГЕРБ, "Възраждане" и ДПС”.

СНИМКИ ОТ ЗАСЕДАНИЕТО ВИЖТЕ ТУК

Това заяви премиерът  Кирил Петков от парламентарната трибуна, минути след като бе гласувано отстраняването от поста на председателя на НС.

В кулоарите премиерът добави: "Има ново мнозинство в този парламент.Tова са партиите "Възраждане", ДПС, останалите депутати от ИТН и ГЕРБ. ИТН влезе с идеята да изчегърта ГЕРБ и гласува с тях. "Възраждане" веят някакви знамена, а ДПС говорят за правата на всички българи и решиха да се прегърнат. Всички те са тук за политически игрички, няма морал, но хубавата новина е, че всички българи видяха това, заяви премиерът.

 

 

Всички, които гласуваха против г-н Минчев, показаха ясно, че не им пука за тази страна, те са едни маркетингови фирми, които лъжат, заяви Петков. Нас не ни е страх от избори, защото хората, които гледат в момента, могат да си дадат ясна представа какво се случва, допълни той. 

 

„Искам да ви успокоя  -когато започнахме със служебния кабинет – осветлихме големите схеми с ББР. Когато спечелихме изборите  - имахме коалиционен партньор, който беше много зависим. Но пътят е един – промяната идва и стъпка по стъпка България ще бъде различна”, категоричен беше премиерът.

ВСИЧКО ЗА КРИЗАТА В КОАЛИЦИЯТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.