По думите му Петков е изпуснал момента когато може да привлече депутати от други партии

"Щедро се раздават квалификации и епитети без да има морално право. Всичко мина на ниво емоции и кой е по-почтен, това са очакваните резултати. Изкараха, че Минчев е бил принесен едва ли не като ритуална жертва на това, което предстои. Не мисля, че нещо ще се промени до вота на недоверие". Това заяви политологът Любомир Стефанов за NOVA.

По думите му Петков е изпуснал момента когато може да привлече депутати от други партии. "Едва ли разделителните линии могат да бъдат прескочени с лека ръка, камо ли за седмица. Има натрупано емоционално напрежение. Трифонов е известен с полярните си позиции и беше въпрос на време търпението му да свърши или да ескалира - реална или имагинерна, но за тях важна", смята той.

Според него коалицята се е пропукала, защото не е изградила диалогичен режим, който да си говори нещата помежду си, не през медиите. "Показаха, че всичко е лично, а уж отстояват интересите на гражданите", коментира Стефанов. 

ВСИЧКО ЗА КРИЗАТА В КОАЛИЦИЯТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.