Вот на есен означава безвремие, хаос, липса на бюджет за следващата година, заяви депутатът

БСП е готова за избори, България не е. Това заяви депутатът от БСП Филип Попов в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

„Избори на есен означава безвремие, хаос, липса на бюджет за следващата година. Означава изключително тежка криза”, каза депутатът.  

„Имаме решение на Националния съвет на БСП, че подкрепяме това правителство, част сме от тази коалиция, предвидим партньор сме, искаме стабилност в България. Искаме България да бъде изведена през тази политическа, икономическа и социална криза, в която се намира и целият свят. БСП винаги сме били отговорна партия и сме поставяли интересите на гражданите над партийните”, каза още Попов.

По думите му в БСП не са обсъждали номинация за председател на НС. Предстоят обаче разговори по въпроса между трите партии в коалицията.

Относно твърдения, че може да бъде предложена Ива Митева, Филип Попов каза: „Не сме обсъждали този вариант. Все още няма никакви номинации. Ние сме заявили своята подкрепа за Никола Минчев и позицията ни остава непроменена”.

Преди това Попов поздрави Кирил Симеонов, който напусна групата на ИТН. „Той се изяви емоционално в пленарна зала и заяви, че се срамува от вчерашната прегръдка на ИТН и ГЕРБ. Той заяви, че се е борил срещу този модел на управление. Заяви от парламентарната трибуна, че се срамува от вчерашното си гласуване и прегръдката си с ГЕРБ. Адмирации за днешната му постъпка. Надявам се още народни представители от ИТН да проявят същата далновидност и отговорност пред тези, които са ги избрали, а не пред исканията на партийния си лидер”, заяви Попов.

„Трябва да има премереност. Благодаря на всички хора, които спонтанно дойдоха тук вчера, за да изразят възмущението си от вчерашните действия на новата коалиция и да ни подкрепят в борбата ни, която водим от години срещу този модел на управление”, продължи Попов.

„Председателят на „Възраждане” – Костадин Костадинов, според мен извърши престъпление, може би трябва да се сезира и прокуратурата, като нарече протестиращите вчера „фашистка измет”. Това са български граждани и никой няма право да ги обижда”, заяви Попов.

ВСИЧКО ЗА КРИЗАТА В КОАЛИЦИЯТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.