"Ако ГЕРБ беше в управлението нямаше да им позволя да вдигнат цената на тока", заяви лидерът на ГЕРБ

Разпадът на управляващата коалицията е заради безпринципност. Това смята  лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Бившият премиер обяви, че е бил против вота на недоверие и отхвърли твърденията неговата партия да е част от новосъздаваща се коалиция. Борисов отправи и остри критики към кабинета „Петков” относно доставките на газ и цените на горивата.

"Аз бях против да се иска вот на недоверие. Не че не го заслужават. Не че не трябва да си отиват веднага. Кражбите и корупцията в момента са в небивало положение". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кк. Албена, където участва в лятната академия "Жени ГЕРБ" заедно с още 180 делегати, коментирайки "политическите заклинания" от последните дни. 

"Преди години президентът Радев – и тогава много пъти казах, че омразата, която насажда сред хората и сред партиите – ще убие политическия елит. Гледах интервюто на премиера Петков – както много други хора. По-късно ще извадим 12 неистини. Но, ако и аз продължа в тази посока – това е контрапродуктивно за страната”. 

"Няма как ние да преработваме руски нефт. На бензиностанциите да купувате гориво по 3,50 лв. Да се реализират 300 млн. лв. печалба. Тази коалиция безпринципно се разпадна. Когато Слави Трифонов говореше - "ИТН срещу ГЕРБ", те бяха любимците. Ние не искаме да плащаме газ, четири пъти по-скъп. А и не отговарят какво става с танкера. Сложили си една маска "Борци срещу корупцията". Било продоволствена криза. Ако беше ГЕРБ в управлението нямаше да им позволя да вдигнат цената на тока. Защото и миньорите, и АЕЦ-а са български", категоричен беше лидерът на ГЕРБ. 

Според него разделителните линии на ГЕРБ ще бъдат принципни. "А не дали харесвам Христо Иванов. За нас гласуват най-много. По дейността на партиите ще ги познаем. Те вкараха бюджет без 3-годишната рамкова прогноза. Усещат, че ще си ходят, и искат да оставят служебното правителство без пари. Кризата тепърва идва. ГЕРБ - тази партия е съградена от мен. Все едно къща от гола поляна". 

Той коментира и разширяването на ЕС. "Убедени сме, че това трябва да се случи. И Украйна, и Молдова, и Северна Македония. Подписахме Договор за добросъседство, който аплодираха от цял свят. За съжаление, вместо това да се надгради, ние отново се впуснахме да си литкаме със самолетчета. И вместо да хванат бика за рогата и сега в сряда да аплодираме разширяването, Петков подведе нашите евроатлантически партньори. И блокира процеса като го прехвърля на парламента. Той е в стрес, и в ступор - и се крие зад Народното събрание, защото не може да придвижи нищо, свързано със Северна Македония", обясни Борисов.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.