Според него лисващ парламент означава пълен застой и хаос

"Ние разчитаме на съвестта на народните представители както от ИТН, така от ГЕРБ, така от "Възраждане" да направят правилния избор, защото иначе държавата отива  в хаос.” Това каза в ефира на предаването "Офанзива с Любо Огнянов" на NOVA NEWS Иван Иванов, министър на земеделието, от квотата на БСП. Поводът е предстоящото гласуване на вота на недоверие на правителството.

Иванов допълни, че в противен случай сме изправени пред опасността да не се приемат промените в бюджета, да не се премат законодателните изменения, които ще доведат до използването на средстата по Плана за възстановяване и устойчивост, земеделската програма с 16 млрд. лв., която трябва да започне от януари 2023 г."

„Лисващ парламент означава пълен застой и хаос,” подчерта Иванов.

По думите му, персоналните промени в кабинета ще бъдат обсъдени между коалиционните партньори. Разговори за председател на НС още не се водят и тази тема не е актуална към днешния момент.

След седмица-две ще започне жътвата, допълни още земеделският министър, който се включи в предаването от добричкото село Овчарово. Очаква се добра реколта, допълни той.  

По думите му, проверките на ГКПП „Кап. Андреево” продължават.

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.