Животът му ще се стори за някои като филм с добре написан сценарий

В „Ничия земя” разказваме историята на осъдения на доживотен затвор за две убийства Марио Пеев. Животът му ще се стори за някои като филм с добре написан сценарий, но и най-добрите сценаристи нямат такова въображение, каквото имат хората, които са се изхранвали с престъпления. При вторите мозъкът работи с други обороти и на други честоти. И уж мудният преход у нас е като скоростна кутия на времето за тяхната изобретателност.

„Ничия земя“: Светецът и пророк дядо Влайчо

Екипът ни се срещна с Марио няколко години след като ви го показахме за първи път. Тогава той все още не знаеше, че ще остане зад решетките до края на дните си.  Марио разказва за разместването на пластовете в престъпните среди и за задкулисните договорки от първо лице. Ще разберете как и защо от момчешки бандитизми се стига до международен наркотрафик, до грабеж със служители на НСО и до убийства. Това не е просто историята на Марио, но и тази на групировките, на гангстерите у нас и на онези с белите якички, които в окопите, под прикритието на уличните престрелки усвояваха големите заводи.

Цялата история можете да гледате във видеото.

овините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.