Това каза в студиото на „Офанзива с Любо Огнянов” зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ

„Ние много мислихме дали да внесем вот на недоверие или да ги оставим да се разпадат. Това, което ни мотивира, беше рискът да разпаднат цялата политическа система заедно със себе си”. Това каза в студиото на „Офанзива с Любо Огнянов” зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Тома Биков относно вота на недоверие, който опозицията внесе в парламента.

Трифонов: Обвиненията в корупция и връзки с мафията са малоумни внушения

„За разлика от премиера Петков ние сме сериозни хора. Няма нужда да водим преговори - предложили сме вот на недоверие, което е утвърдена практика на опозицията. Очакваме тези, които смятат, че правителството нанася тежки щети върху икономиката, финансите и не само – върху състоянието, в което се намира българското общество, просто да подкрепят вота”.

„Със 121 депутати не може да се управлява, може само да се прескочи вотът на недоверие. От опит знам, че трябват поне 130 депутати, за да можеш да поддържаш един законодателен процес”, смята Биков.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.