Депутатът е огорчен, че Румен Радев не е излязъл на площада при гласуване оставката на шефа на НС

„Няма да знаем до последния момент дали сме си осигурили мнозинство. Хората, които остава да привлечем са 6 депутат. И те се пекат на бавен огън”. Това каза депутатът Пламен Шалъфов от ПП в предаването "Офанзивата с Любо Огнянов" на NOVA NEWS.

Той отрече да предлагат пари на депутатите и повтори: „Предлагаме им да се включат в една кауза – и то това е каузата, заради която те са се включили в  ИТН. Вярвам, че хората, които се отцепват, са с чисти помисли," допълн депутатът.

След няколко дни френското предложение предстои да влезе в Комисията по външна политика на НС, да бъде представено от техния министър – г-жа Генчовска. И чак тогава ще видим детайлите,” коментира Шалъфов и горещата тема за Северна Македония и Френското предложение. Той очаква идната седмица да има всички детайли по предложението. „Тук няма заповед, никой не ни насилва да правим каквото и да било. Всичко зависи от парламента,” подчерта депутатът.

Той сподели, че е огорчен от от това, че президентът Румен Радев не е излязъл на площада при гласуване на оставката на Никола Минчев. „Надеждата е, че някой му дава грешната информация и той е объркан. Предстои да видим дали е така.”

Радев: Предложенията на Френското председателство са стъпка в правилната посока

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.