Това каза в "Карай направо" депутатът от "Демократична България"

„Има сериозна вероятност вотът да мине и правителството да трябва да подаде оставка”. Това каза в студиото на „Карай направо” с Методи Владимиров депутатът от „Демократична България” Георги Ганев като уточни, че е възможно и вотът да не събере 121 гласа „За”. 

Той цитира лидера на ДПС Мустафа Карадайъ и потвърди, че в парламента има ново мнозинство, състоящо се от парламентарните групи на ГЕРБ, ДПС, ИТН и „Възраждане”. По думите на икономиста четирите партии действат единно като армия. „Не виждам нещо в този единен фронт, което да е по-различно от коалиция”, допълни Ганев.

Депутатът нарече оставката на Никола Минчев от председателското място в Народното събрание „опит за преврат” и уточни: „Хората протестираха против свалянето на един очевидно компетентен, очевидно професионален, очевидно уравновесен и диалогичен човек от поста, за който той беше абсолютно подходящ, заради някакви си политически съображения”.

Народният представител от „Демократична България” нарече лидера на ИТН Слави Трифонов „категорично най-намръщеният човек в последната една година в България”. „Ако има човек в България, за когото не може да се каже, че е намръщен, това е Кирил Петков”, заяви още Георги Ганев. Той поясни, че не е съгласен с Трифонов и че използва темата с братята ни в Северна Македония за „салфетка за бърсане на мазни, неприятни неща”. Според него истинската причина, поради която лидерът на ИТН изтегли министрите си, е, че според него в държавната хазна няма пари. Темата за РСМ била измислена.

Ганев коментира и президента Румен Радев. „Прилича ми на една стара шеговита история, позната като „Зайо, защо си без шапка”. Каквото и да направят другите две власти, той все ще е недоволен”, смята икономистът.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.