Във вторник ще спрат повечето влакове в страната, както и лондонското метро

След дни на хаос по английските летища и стотици отменени полети заради липса на персонал, Великобритания се готви за най-голямата транспортна стачка за последните 30 г.

Във вторник ще спрат да се движат повечето влакове в страната, както и лондонското метро. Очаква се около 80% от всички жп линии да бъдат блокирани от тази вечер. Протести ще има в четвъртък и в събота.

На летище "Хийтроу" се оформи "килим" от куфари, защото мнозина от пътниците са тръгнали за чужбина без багажа си поради липса на персонал. 

Утре в Лондон метрото ще бъде абсолютно блокирано, а кметът призова хората да използват колело или да ходят пеша. Работодателите разрешиха на служителите си да работят от вкъщи.

Протестиращите искат увеличението на заплатите да следва инфлацията - с 14%, но властите са категорични, че е невъзможно, защото и цените на продуктите ще се покачат. Учителите и здравните работниците заплашват да бъдат следващите демонстранти.

Междувременно кризата с работната ръка продължава - търсят се 1,3 млн. работници.

Повече по темата вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.