Аварийно ще се запълнят само големите дупки

Ремонт на пътното платно на "Дунав мост" започна от българска страна. Тъй като планираният основен ремонт се отлага за края на лятото, аварийно ще се запълнят само по-големите дупки по трасето. От събота е започнало поетапно асфалтиране на пътното платно.

През 1954 г. точно на днешния ден е пуснат в експлоатация "Дунав мост". Според директора на Областното пътно управление Стамен Савов в момента се прави сериозен авариен ремонт. "Искаме да подсигурим нормалното функциониране до основния ремонт през октомври. В момента се финализира етапът на проектиране", обясни той.

По думите му се обновява последният износоустойчив пласт на асфалтовото покритие. "Където има по-леки нарушения на настилката, тя ще бъде закърпена, а на места с повече разрушения ще се подмени покритието. Ремонтът няма как да не се отрази на трафика на моста, ще има режим на пропускане през лентата, по която не се работи. Забавянето е около 20 минути", посочи Савов и допълни, че срокът за завършване на ремонта е до края на тази седмица.

Повече по темата вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.