Коментар на Цветанка Андреева, Милен Керемедчиев и доц. Даниел Смилов

„Според мен това правителство няма да оцелее. Дори в последния момент да има някакво пазаруване на депутати, ако липсва солидно мнозинство, започват пазарлъци и това блокира работата на НС. Така политиките, които трябва да бъдат провеждани, ще станат заложник на едно плаващо мнозинство и нивото на парламентаризма ще бъде ниско, а доверието в депутатите - още по-ниско”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев, коментирайки предстоящия вот не недоверие към кабинета.

„Хубави са думите „умират от срам”, защото всяка свръхпретенция за морал и свръхможене катастрофира точно по този начин. Популизмът на ИТН катастрофира в управлението на институциите. В този смисъл коалицията се самовзриви. Не опозицията, нито обществото свали този кабинет. Разцеплението дойде вътре, от тях самите”, подчерта от своя страна политологът Цветанка Андреева, коментирайки отцепването на депутати от ИТН.

„Партиите всъщност са синтез от два елемента – лидерство и мандатът, тоест хората, които го подкрепят. Лидерът на ИТН се отклони от мандата, с който беше избран. Той се провали на три пъти. Естествено е някои хора, които са избрани с този мандат, да умират от срам”, подчерта от своя страна политологът доц. Даниел Смилов.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.