Корпоративната социална отговорност (КРС) е съвкупност от действия, чрез които компаниите подобряват качеството на живот

В света на бизнес новините акцентът е свързан най-често с размера на инвестицията на дадена компания и броя работни места, които компанията ще отвори в региона.

Тези данни обаче не успяват да уловят в цялост ефекта, който една социално отговорна компания може да окаже за благосъстоянието на региона и хората, които живеят в него.

Ето защо сайтът Nova.bg, заедно с колегите от медийната група Нетинфо, създават платформата “Вдъхновени от бизнеса”. В нея акцент ще бъдат компаниите с голям принос към развитието на културната, социалната и бизнес средата чрез т.нар. “Корпоративна социална отговорност”.

Корпоративната социална отговорност (КРС) е съвкупност от действия, чрез които компаниите подобряват качеството на живот и състоянието на региона, в който работят.

Всяка компания избира сама върху какво да се съсредоточи - дарения за културни събития, инвестиране в местни спортни отбори или, както е в случая с първия участник в новата категория Дънди Прешъс Металс - създаване на инвестиционен фонд за подкрепа на бизнес инициативи в Крумовград. За този, както и за много други  проекти, от съществена значимост, ще ви разкажем в новия ни проект “Вдъхновени от бизнеса”.

Често тези инициативи са в сътрудничество с местните общински структури, които могат да съдействат в идентифицирането на проблемни сфери в региона и насочване на ресурсите на компанията в тази посока.

Материалите, част от „Вдъхновени от бизнеса“, ще се създават от журналистите на медията и ще отразяват обективно КСР активностите на компаниите, устойчивите им ESG инвестиции и бъдещи трендове. Благодарение на екосистемата от сайтове в групата на Нетинфо, вдъхновяващите истории от света на бизнеса ще достигат до широката аудитория, чрез интересни и полезни материали, видеа, разкази от първа ръка...

Повече за „Вдъхновени от бизнеса“ можете да прочетете ТУК.