Оказва се, че няма кой да плати за подмяната му

Магистрален водопровод се прекърши на две и се откъсна от моста, към който бил прихванат. Огромната тръба захранва Своге и още няколко населени места. Нарушено е нормалното водоподаване към няколко социални и детски заведения, които разчитат на водоноски за битови нужди. Струята от чешмите в някои квартали на Своге е едва забележима. Оказва се, че няма кой да плати за подмяна на водопровода, който е на 50 години. Бил е заварен аварийно, но в заварката се е образувала пробойна.

Зам.-кметът на община Своге инж. Валентин Михайлов алармира, че ако тръбата напълно се повреди, 12 хиляди души ще останат без вода. По думите му високите квартали изпитват най-голямо затруднение, а властите не могат да гарантират качеството на водата, която достига до домакинствата, макар и с намален дебит.

Инж. Иван Иванов е директор на ВиК София-област. Той увери, че дружеството ще алармира всички отговорни институции за ситуацията.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.