Аргументите за вот на недоверие са политически

„Имаме много работа. С вотове на недоверие няма да стане”. Това каза пред журналисти проф. Румен Гечев от БСП на влизане в парламента във вторник.

По думите му няма икономически аргументи за сваляне на правителството, а мотивите на опозицията са политически.

„Ние не сме изпратени да си играем на вотове на доверие и недоверие, а да вършим работа в интерес на българския народ”, категоричен е Гечев.

Колегата му Ирена Анастасова допълни: „Емоцията не е породена от това дали БСП ще е във властта. Ние сме притеснени, че ако падне правителството и не се гласува на второ четене бюджетът, няма да можем да подкрепим хората в тежката ситуация, в която се намират сега".

БСП не търси подкрепа от други депутати във връзка с гласуването на вота, коментира още тя и припомни, че мандатоносител е ПП.

„Дали е редно и морално да се разговаря с хора, които могат да подкрепят правителството в този момент, както и бюджета на второ четене? Смятам, че е редно и морално. Не от гледна точка на партийното строителство, а от гледна точка на оцеляването на хората”, каза още Анастасова.

„По-важното е какво идва след това правителство. Това интересува българските граждани”, заяви депутатът от БСП Георги Свиленски преди началото на дебатите по вота на недоверие към кабинета „Петков”.

Народният представител изрази мнение, че „има колеги, които биха постъпили отговорно и биха подкрепили правителството”.

„Аз мога да говоря за ПГ на БСП: ние сме 26-има депутати и ще подкрепим кабинета”, завърши Свиленски.

ВСИЧКО ЗА КРИЗАТА В УПРАВЛЕНИЕТО ЧЕТЕТЕ ТУК

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.