„Може да имаме и пробив този път”, отчете обаче той

В новата ни история нито един вот на недоверие досега не е бил успешен. Ако се съди по предварителните заявки на политическите лидери, може да имаме и пробив този път. Това коментира Никола Минчев от „Продължаваме Промяната” по време на дебатите за вота на недоверие.

„Да помислим за обстановката, в която разглеждаме настоящия вот на недоверие и какво можем да постигнем с политическата нестабилност, която неизбежно бихме предизвикали, ако вотът бъде успешен. Да помислим добре ли е да хвърлим държавата си в политическа криза в момент, в който на територията на нашия континент се води война”, посочи той.

СНИМКИ ОТ ИЗВЪНРЕДНОТО ЗАСЕДАНИЕ НА НС ВИЖТЕ ТУК

Минчев попита народните представители дали ще бъде полезно държавата да се хвърли в поредни предсрочни парламентарни избори със „съмнителен потенциал да произведат ясно мнозинство”.

„Ще бъде ли отговорно да оставим държавата без работещ парламент в момент, в който Планът за възстановяване и устойчивост изисква провеждането на реформи, които ако не направим, ще блокираме милиарди евро”, заяви отстраненият председател на парламента.

Той призова депутатите да помислят за какво са ги изпратили българските граждани в парламента. „За политическа криза ли ни изпратиха, или за да им дадем стабилност, предвидимост и реформи. Това са въпроси, на които всеки от нас трябва да си отговори и да намери отговора вътре в себе си преди да подходи към настоящия вот на недоверие”, уточни той. И добави: „Колеги, ако миналата седмица беше генералната репетиция, тази седмица е поправителният.

ВСИЧКО ЗА КРИЗАТА В УПРАВЛЕНИЕТО ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.