Те са входирани явно в парламента

Външно министерство излезе с позиция "във връзка с появили се медийни публикации относно предоставени от страна на министъра на външните работи Теодора Генчовска преговорни документи между България и Република Северна Македония със секретен гриф и призива за неговото сваляне". 

ПП за РСМ: Генчовска е предоставила преговорните документи със секретен гриф

"Документите нямат секретен гриф и са входирани в явно деловодство на Народното събрание и Министерския съвет", обявяват от ведомството. Посочват се входящите номера на документите и се допълва, че те са достъпни за запознаване от всички народни представители от 47-ото Народно събрание.

От ПП благодарят за свовременната реакция на МВнР "за избягването на всякакви спекулации и недоразумения". От партията добавят, че  депутатите вече могат да коментират публично документите. "В най-кратки срокове очакваме постигането на технически напредък и подписване на двустранния протокол", се казва в съобщение до медиите.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.