При протестиращите отидоха Кирил Петков и Никола Минчев

Започна демонстрацията в подкрепа на кабинета “Петков”. Стотици се събраха на площад „Свети Александър Невски“ в 18:30ч, за да подкрепят управляващите. 

Към протеста се присъедини и бащата на премиера Кирил Петков.  

СНИМКИ ОТ ИЗВЪНРЕДНОТО ЗАСЕДАНИЕ НА НС ВИЖТЕ ТУК

Демонстрантите казват, че “не искат страната ни да се връща назад” и се надяват вотът на недоверие да не мине в пленарната зала, предаде репортерът на NOVA.

 

 

Те споделят още, че "кабинетът "Петков" не е идеален, но той е застанал зад конкретно коалиционно споразумение, което трябва да бъде изпълнено", затова "трябва да им се даде шанс".

"12 години България е завлядяна държава. Тук сме, за да кажем, че трябва да продължим напред", каза един от демонстрантите.

"Има реална заплаха за ново правителство с откровено про-Путинска партия, което означава България да се откъсне от европейската си интеграция. това не го искаме", каза друга. 

При протестиращите отидоха Никола Минчев и Кирил Петков.

 

“Благодаря ви! Вашата подкрепа и вашата сила са гаранцията, че в нашата държава справедливостта ще възтържествува и всички ще живеем в една нормална страна за нас и за нашите деца”, каза доскорошният шеф на НС. 

“Докато всички тези хора са решили, че България ще бъде различна - мен не ме е страх от нищо!”, каза премиерът Кирил Петков, който също се присъедини към демонстрантите. Министър- председателят беше придружен от съпругата си Линда Петкова. 

 

“Бъдеще срещу минало” е един от лозунгите на протестиращите в подкрепа на управляващите. 

На място има засилено полицейско присъствие.

 

 

 

ВСИЧКО ЗА КРИЗАТА В УПРАВЛЕНИЕТО ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.