Това потвърди и украинският държавен глава

Тежките сражения между Украйна и Русия продължават и в навечерието на годишнината от нахлуването на Хитлер в Съветския съюз преди 81 години. Бавният напредък на Русия в района на Донбас коства живота на хиляди войници от двете страни в едно от най-големите кръвопролития в Европа от Втората световна война насам.

Тежки сражения се водят от двете страни на река Северски Донец, която преминава през Донбас. Руските сили са разположени основно на източния бряг,  докато украинската армия е главно на западния.

Украйна: Руските сили са превзели Тошковка

Във вечерното си видеообръщение президентът Володимир Зеленски заяви, че армията на Москва успява да постигне известен напредък в района заради огромното си артилерийско надмощие. „Ситуацията на фронтовата линия не се е променила драстично. Благодарение на тактическите маневри, украинската армия засилва отбраната си в района на Луганск. Това наистина е най-трудното поле. Окупаторите ни притискат силно също и в посока на Донецк в Харковска област. Жестокият и циничен руски обстрел няма да им помогне с нищо, но руската армия е глуха за всичко рационално. Тя просто продължава да унищожава, продължава да убива.  Сякаш показва на командването си, че не може да стои на едно място. На юг защитаваме нашата Николаевска област, нашата Запорожка област, освобождението на Херсонска област продължава да е в ход”, каза украинският държавен глава.

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.