От „Възраждане” не влязоха в пленарна зала за избора на председател на НС

„Днес сутринта на председателски съвет изразихме становището ни, че не е логично да се гласува първо избор на председател на НС, а след това самият вот на недоверие”. Така лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов обясни това, че депутатите от партията не влязоха в пленарна зала за гласуването на избора на нов зам.-председател на НС. Кворум за заседанието не се събра от два опита.

„Още миналата седмица заявихме ясно и категорично, че трябва да се приоритизират нещата. Днес за пореден път управляващите решиха да подходят от позиция на силата. Председателят на НС има правото да предложи такъв дневен ред, но ние имаме правото да не сме съгласни с него”, коментира Костадинов.

„Този парламент е тотално – морално и управленски изчерпан. Две неща остават оттук насетне в работата му – да се гласува вота на недоверие и бюджета. Този парламент е тотално делегитимиран”, смята Костадинов.

„Тези хора са се вкопчили във властта като удавник за сламка. Опитват се да създават напрежение, противопоставяния”, каза Костадинов.

ВСИЧКО ЗА КРИЗАТА В УПРАВЛЕНИЕТО ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.