Според Буруджиева опозицията показва на ПП какво значи управление на малцинството

"В момента се намираме  в позиционна политическа битка. Случват се две неща. Първото е, че имаме заявка на ПП, че са готови да управляват с правителство на малцинството. И това, което виждаме днес, включително с регистрацията в пленарната зала, е да се покаже на ПП какво значи правителство на мнозинството. Тоест, да разберат, че управлявайки като правителство на малцинството, трябва да се съобразяват, да имат диалог и да се договарят за това какви политики и какви решения ще се взимат”. Това каза в ефира на предаването „Твоят ден” на NOVA NEWS политологът Татяна Буруджиева. 

Тя посочи, че според нея е много важно "представителите на ПП, които нямат представа как се случват нещата в главите на хората, да си направят изводите от уроците в момента". По думите ѝ от всичко личи, че те ще предложат кабинет. А опозицията по-скоро ще се съгласи при първо раздаване да подкрепи предложението за правителството на ПП, ако сложат нов министър-председател и покажат, че може да се разговаря с тях.

Според Арман Бабикян обаче не всички опозицонни партии имат желание да управляват. „Моментът е труден и в тази тройна криза не е много благоприятно да се управлява. Затова насладата да набиеш управляващия бързо ще премине пред неприятното усещане, че трябва ти да мъкнеш този товар на гърба си”, посочи той.

Според него „в един развод няма шанс да има един невинен". „Сега сме на границата да разберем колко по-важно е политическото от аритметичното. Нали е важно да се случи правосъдната реформа?", коментира още Бабикян.

Целия разговор гледайте видео.

ВСИЧКО ЗА КРИЗАТА В УПРАВЛЕНИЕТО ЧЕТЕТЕ ТУК

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.