Това заяви самият той

Отцепилият се от „Има такъв народ" депутат Георги Георгиев е минал на детектор на лъжата. Това обяви самият той в изявление с напусналите партията народни представители.

„Купуването и продаването на гласове е престъпление. Купуването и продаване на народни представители е още по-голямо престъпление. Обявяването, че има купени народни представители обаче е точно такова престъпление, каквото е купуване на народни представители", каза Георгиев.

По думите му през последните 8 дни те са обект на постоянни атаки от „народни представители, журналисти и други хора, които казват, че сме купени”.

Отцепилият се от ИТН депутат Деян Петков: Загубих доверие в партията, когато влязох в парламента

„Има пълен отказ от това, че има народни представители, които вярват в Конституцията, в законите на страната и разчитат на собствената си съвест. Предложих на един ваш колега да ми даде място и час, в което да отидем и да направим полиграфско изследване – детектор на лъжата. Резултатите ще ви бъдат изпратени”, каза Георгиев.

Той прочете въпросите и отговорите им, които са били подложени на детектор на лъжата:

"- Ти получи ли пари от някого, за да напуснеш ИТН?
- Не.
- Кирил Петков предложи ли ти да станеш министър от „Продължаваме Промяната”?
- Не".

И добави: „Това, дами и господа, е истината и оттук нататък призоваваме главния прокурор и Прокуратурата на Република България да поискат конкретни доказателства от всички тези, които ни обвиниха и ако такива няма, аз ви гарантирам, че ще им бъде потърсена наказателна отговорност”.

Запитани дали отцепилите се от ИТН депутати ще подкрепят вота на недоверие, Георгиев отговори: „Ще гласуваме против вота на недоверие. Мотивите са ясни. Ясно е, че темата Северна Македония е измислена. Темата с МРРБ сме я коментирали достатъчно пъти, тя само се затвърди. В момента България под никаква форма не трябва да бъде поставяне в такава политическа несигурност”.

Парламентът гласува вота на недоверие срещу правителството

Иво Атанасов заяви, че няма никакъв проблем всеки от тях да застане на детектор на лъжата. „Накарайте обаче Слави Трифонов и Тошко Йорданов също да застанат на него”, добави той.

„Вотът днес няма да мине. Очаквам от групата на ИТН да се присъединят към нас”, заяви Светлин Стоянов.

По-късно от просцентъра на "Продължаваме Промяната" изпратиха до медиите и резултата от проведения полиграфски тест.

ВСИЧКО ЗА КРИЗАТА В УПРАВЛЕНИЕТО ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.