Това каза премиерът след успешния вот на недоверие

За мен беше чест да водя правителство, което беше свалено от Пеевски, Борисов, Трифонов и Митрофанова. Това каза премиерът Кирил Петков, след като вотът на недоверие мина с гласовете на 123-ма депутати. 

„Този вот е само една малка стъпка от един много дълъг път. Това, което те не разбраха, че така не могат да спечелят българския народ. Обещаваме, че ще продължим в тази битка да отвоюваме държавата си. И един ден ще имаме България без задкулисие, без мафия, една нормална, успешна европейска държава. Благодаря ви!”, посочи Петков.


По-късно той излезе при хората, събрали се пред сградата на парламента, за да изразят подкрепата си за кабинета. В речта си премиерът нарече лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов „мутра от Банкя” и спомена „един човек от Сараите, който днес се опита да определи вота чрез един друг човек, когото всички знаем като Пеевски”. Според Петков въпросните двама души, заедно със Слави Трифонов и Елеонора Митрофанова „наредиха на своите абсолютно зависими депутати кое бутонче да натиснат”.

„Те обаче не разбраха, че това не е начинът да спечелят България и вие нямате бутони, които да натискат. Нищо не може да ни спре, защото сме заедно. Вие сте гарантът, че тази държава ще изглежда по друг начин след следващите избори”, заяви още министър-председателят пред протестиращите. 
 


Пред журналисти в кулоарите на парламента премиерът заяви, че всички, които искат да управляват държавата, трябва да бъдат в сградата на парламента, а не „на диванчета и в Сараи”.

ВСИЧКО ЗА КРИЗАТА В УПРАВЛЕНИЕТО ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.